marți, 16 iunie 2009

Romania, tara dezastrelor!

Titlu mare in ziar: " O.N.U. trece Romania in randul tarilor cu risc major la dezastre naturale"....Citesc....sunt curioasa...cum adica?
Aflu ca din acest punct de vedere suntem pe aceeasi treapta de risc ca si: Afganistan, Iran, Pakistan, Uzbekistan, Guatemala, Peru si Filipine. Suntem pe trepta de risc 8.
Dar stai! Nu suntem noi cei mai cei! E ca si cum am fi luat medalia de argint. Aurul l-au primit: Bangladesh, China, Columbia, India, Indonezia si Myanmar...treapta de risc 9.
Oau! Ce tare! Deci nu stau in tara cu cel mai mare risc de mortalitate in caz de dezastre naturale!?!

Bangladeshul nu e tara aia formata 80% din delta Gangelui si mai are si vreo 200 de rauri? Nu are Bangladeshul sezon musonic 6 luni/an si o populatie ce depaseste 100 milioane de oameni? Si Myanmar nu a fost maturata anul trecut de un ciclon de n-au terminat aia de numarat nici pana acum toti mortii? Nu este Myanmar si acum condusa prin dictatura militata?
Sa zicem ca inteleg de ce ocupa statele acestea ultimul loc!
Acum vine si partea frumoasa, la polul opus ....adica ala considerat zero se afla tari ca: Bahrein, Qatar, Emiratele Arabe, Finlanda, Danemarca, Letonia si Estonia.
Buuun......deci "Tara celor 1000 de lacuri" este unul din statele cu riscul cel mai mic de mortalitate in caz de dezastre naturale?? Cum mah!!!...adica Finlanda care are nu 1000, asa se zice... 1000, are zeci de mii de lacuri ...are risc zero? Si in caz de inundatii sau cutremur.....risc zero!!!

Dar noi?
Romanica noastra de cate sute de rauri este brazdata, cate zeci de mii de lacuri avem?
Ne dam si noi mari ca avem Vrancea....in rest... avem conducatori care dorm in sedintele din plenul parlamentului!
In ce tara de cacat traiesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu