luni, 21 decembrie 2009

Asa mi-e de bine...

...incat vreau sa fac carnati (scuzati cacofonia!). Bineee... as fi preferat sa stau si sa ma uit, asa cum faceam in fiecare an si in cel mai rau caz sa curat vreo ceapa sau cativa catei de usturoi, sau sa dau la mana piperul, sarea si ce mai tre' ... Dar nu! Ca nou intrata in aceasta "selecta " breasla a nevestelor... cica tre' macar sa incerc! Am si ajutor, adica mama ...care atunci cand o sa ma vada cu cat profesionalism ma misc in bucatarie o sa zica..."Lasa-ma pe mine!"
Nu inteleg totusi de ce se streseaza oamenii asa de mult in aceasta perioada a anului! In primul rand tuturor ne creste inca un stomac in luna decembrie. Cumparam mancare in luna asta cat sa ne ajunga pentru 5 luni si parca tot am mai cumpara...hai! inca un cozonac, ca ne vin rudele din provincie (care rude oricum vin si ele incarcare de caltabosi, cozonaci si "vin bun de tara")!
Anul asta am fost la cumparaturi fix in ziua cea mai nepotrivita, adica imediat dupa ce a nins doua zile in continuu. Si cand masina ta e parcata langa rablele blocului (fiecare bloc are acele masini care nu sunt pornite aproape niciodata, deci nimeni nu da zapada la o parte) si tre' sa dai la lopata vreo doua ore (atat ne-a luat noua!) ca sa-ti scoti masina din zapada...cauciucuri de iarna, ioc!...hai la cumparaturi! Iar ca sa mergi la cumparaturi mai ales in weekend (cum ne-am nimerit noi) e ca si cum ai nimeri fix in mijlocul unui razboi! Coada la cozonaci, coada la carne, coada la bauturi si cea mai lunga coada...coada de la casa!
Apoi curatenia (asta-i obsesia mamei)... mama incepe curatenia de Craciun de pe 1decembrie. Si face smotru o luna intreaga...geamuri, covoare, strers faianta si gresie din bucatarie si baie, mutat mobila si ceea ce ma omoara pe mine...stersul prafului(asta-i treaba mea si numai a mea). Aaahh, ce-i asa mare scofala sa stergi praful, dar cand iei fiecare bibelou si bibeloias(stiu! nu exista cuvantul asta) din vitrina si spala-l, sterge-l si apoi aseaza-l la loc in vitrina ... asta insemnand sa spal si sa sterg cam 50 de bibelouri....e ingrozitor de plictisitor! Ahh si cat tine mama la colectia ei de bibelouri! De vreo patru ani, in fiecare an "scap" cam trei bibelouri pe jos (anu' trecut a fost an bun, am "scapat" patru). Ce se mai supara si cu regret le arunca la gunoi!
Stiti petele acelea mici de grasime care sar pe faianta din jurul aragazului, ehhh curatarea acelor mici, mici, mici pete de grasime cica! e tot treaba mea! "Hai ca daca si asta e greu...!" zice mama.
Eu am o meserie foarte migaloasa unde tre' data atentie fiecarui detaliu...cum sa explic!?! Atat de migaloasa incat o colega de serviciu a aflat ca are probleme de vedere dupa ce a devenit tehnician dentar! Ehhh si acum pun'te draga mea si sterge toate petele acelea mici, mici, minuscule de grasime dupa ce ai stat o zi intrega si ai pigulit la dinti! Pfoooaaa...adevarata placere!
Ce ziceam ca vreau sa fac carnati(scuzati din nou cacofonia!)???
Da... sunt o adevarata gospodina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu