luni, 17 septembrie 2012

A inceput San Mateo!

A inceput de sambata si o sa tina toata saptamana. Prima zi e intotdeauna cea mai lunga... incepe pe la 12 dupa amiaza cand primarita declara "fiesta" inceputa si se termina cand esti rupt de beat, te trezesti din betie si apoi o iei de la capat! Ce mi se pare ciudat e ca ...la cata lume beata e pe metrul patrat, nimeni, dar nimeni nu se cearta, nu se bate! O imagine ca asta in Romania?!?

Aici, incepand cu satucele care au  doar cateva zeci de localnici pana la orasele cu milioane de locuitori...toate au o zi de sarbatoare. Sarbatoarea orasului Logroño este San Mateo. Spaniolii isi sarbatoresc sfintii doar cand e vorba de sarbatoarea localitatii unde stau, dar daca pe unu' il cheama Mateo...ciuciu! Numeni nu-i zice "....si tot ce-ti doresti!". Am observat asta mai ales in randul tinerilor, doar printre batrani au mai ramas unii traditionalisti!

Noi locuim in centrul vechi al orasului, adica fix unde este este distractia mai mare!!! Nici masinile nu au putut trece pe strada! Lumeee, lumeee...
Nu mai e ca acum doi ani, sau macar ca anul trecut (asta e!) criza afecteaza bugetul. Doar voie buna este...din plin! Imi place ca inca nu au scos spectacolele de "recortadores"...nu stiu cum sa traduc exact! "Los recortadores" sunt niste acrobati in arena taurilor, se feresc (sau macar incearca!) de tauri intr-un mod cat mai spectaculos! Imi plac la nebunie, sunt dimineata...pe burta goala! Si e gratis!




Chiar daca sarbatoarea se intinde pe parcursul intregii saptamani, ziua de San Mateo este in 21 septembrie, si intotdeauna ziua asta e mai speciala. Anul acesta ... un spectacol dat de micii "toreadori". Cel mai mic avea 8 ani iar cel mai mare 16 ani.

Ce-i drept, taurii erau mai mici, dar erau tauri adevarati!

Imi mai plac focurile de artificii. Sunt fantastice! In fiecare seara cate 20-25 minute. La sfarsit va exista si un castigator. E un concurs international!


Am innebunit cu pozele, stiiiiu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu