luni, 30 ianuarie 2012

Tie cum iti mai zice?

E stiut faptul, spaniolii toti sunt de aceeasi parere, ca nu sunt cei mai buni in a invata o limba straina. Ori adapteaza totul "al estilo español"...ori citesc cum se scrie! Nu zic ca e rau, dar sigur e mai comod!!

Mai exact! Noi fumam Pol Mol, ne spalam pe dinti cu Colgheit si ne facem cumparaturile din Carfur sau Oşan! Spaniolii in schimb fumeaza Pal Mal, se spala cu Colgate si-si fac cumparaturile din Carrefour! Cat despre Oşan... Au luat pasarica de pe "A"-ul din sigla si au mutat-o tot pe un "A"....de la Alcampo. Atat de greu li s-a parut de pronuntat Auchan...ca s-au hotarat sa schimbe mai bine numele. Era usor, "h"-ul la spanioli e mut. Cred ca nu le-a placut cum suna Aucan! Nici mie nu-mi place!

Toata chestia asta a pornit de acu' vreo doua zile cand palavrageam cu un prieten spaniol despre, printul Guillermo. Mai bine zis el vorbea, eu habar n-aveam despre cine e vorba! Eeee, hai....Cum care Guillermo? Printul!!! Guillermo!!! Al Angliei!! Daca zic William, mai vin de-acasa, nu? Da, Guillermo e William! Ok, amandoua numele contin "ll", dar in vorbire, asta e egal cu...Ce treaba are sula cu prefectura???

Mie mi se mai zice Alicia, a se citi Alisia, dar sunt sigura, stiati deja asta! Tie cum ti se mai zice???

3 comentarii: