marți, 14 iulie 2009

Are cineva o bicicleta de vanzare?

Am un coleg biciclist, da' biciclist-biciclist, e toba in materie de tot ce tine de biciclete! Si colegul meu biciclist vine azi la munca julit tot!
Io glumeata..."Ce, mah iar s-a asezat un hidrant in calea ta?"
El nimic.....restul radeau infundat....."Mi-au furat bicicleta!"....bai, frate....ma pun pe un ras isteric si printre suspine...."Iar?"
Deci, omu' are la activ 3 biciclete furate, in ultimul an! Si cu fiecare bicicleta care-i disparea, urmatoarea era mai performanta, si mai performanta. Ultima era bijuterie! Sufera ingrozitor, e traumatizat!

Prima bicicleta i-a disparut cand statea in Vitan....garsoniera inchiriata la parter, o tinea legata cu un cablu antifurt de teava de apa, langa usa! Acolo a avut doua tentetive de a-i fi furata....la prima nu au avut timp destul la dispozitie si i-au taiat decat jumatate din antifurt.....la a doua tentativa....i-au lasat decat cablul....care de data asta era mult mai gros decat primul! Dar i l-au lasat....cado'! L-a banuit pe fiul proprietrului.....si s-a mutat! In Drumul Taberei....de data asta apartament cu 2 camere...etajul 9...

Si-a cumparat alta bicicleta, cum spuneam..mai tare ca prima si....nu dupa mult timp...ne da vestea..."Mi-au furat bicicleta!"
Ca si pe prima o tinea legata de teava de apa, langa usa de la apartament...decat ca...la etajul 9! I-a fost furata noaptea....a facut investigatii....o banuia pe femeia de serviciu...

Pe cea de-a treia si-a luat-o de la Timisoara, o bijuterie! O avea de vreo doua luni. A dat o caruta de bani pe ea... cadru de aluminiu, si-a cumparat aparatori....forma care-i place lui, a lustruit vreo saptamana la ele, apoi le-a vopsit, a schimbat cauciucurile pe care le-a avut initial cu unele mai subtiri pentru un plus de viteza, sa nush de care.....deci, bijuterie! O tinea legata la usa decat ziua, noaptea o baga in casa! Si ieri cand a iesit cu fetita la plimbare in parc, a gasit o hartie lipita de vizor si bicicleta.....lipsa! E clar....femeia de serviciu! Hotul, sau mai sigur hotii..au venit la sigur, cineva le-a dat pontul....femeia de serviciu! E sigur, nu-i poate scoate nimeni din cap asta!

Buun, dupa ce imi revin din isteria rasului(nu se poate baza omul pe mine cu o vorba buna, o mangaiere, nu dom'le...)..il intreb "Atunci juliturile cum le-ai capatat?"

Pai, de nervi si frustrare, a vrut sa se duca in Cora sa-si ia bicicleta, nu conteaza, o "gioarsa"... 2 roti sa aiba...si la iesirea din bloc, a alunecat si s-a dus cu roatele-n sus!
"Vezi, de cand cu bicicletele astea, nu mai stii cum e sa mergi pe picioare!"

A luat cazatura ca pe un semn rau, vine cu metroul pana la concediu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu